reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Szczytno
8°C
wschód słońca: 06:26
zachód słońca: 16:13
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Szczytnie

kiedy
2025-11-03 18:30
miejsce
Miejski Dom Kultury, Szczytno, ul....
wstęp biletowany
kiedy
2025-11-04 19:00
miejsce
Miejski Dom Kultury, Szczytno, ul....
wstęp biletowany
kiedy
2025-11-13 19:00
miejsce
Klub Muzyczny Agaton 2, Szczytno,...
wstęp biletowany
kiedy
2025-11-16 15:30
miejsce
Miejski Dom Kultury, Szczytno, ul....
wstęp biletowany